Підтримати нас

Піротехнічні підрозділи найчастіше працювали в чотирьох областях, серед яких Херсонська 

21 липня 2024 16:10
185
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"

Упродовж доби піротехнічні підрозділи найчастіше працювали в Донецькій, Миколаївській, Харківській та Херсонській областях. 

Про це йдеться на сторінці Урядового порталу.

Зазначається, що в Херсонській області фахівці обстежили 58, 21 гектарів територій. 

З початку повномасштабного вторгнення військових РФ на територію України вилучили та знешкодили 511 тисяч 676 одиниць вибухонебезпечних предметів, з них 3 тисячі 618 одиниць авіаційних бомб.

За даними ХОВА, на деокупованій території Херсонської області сапери знешкодили понад 190 тисяч вибухонебезпечних предметів.

  • 7 червня Кабінет міністрів ухвалив рішення про створення в Україні першого державного реєстру територій, забруднених чи ймовірно забруднених вибухонебезпечними предметами.
  • Херсонська область – одна з найбільш замінованих областей України. Саме тому, до її очищення долучилась і міжнародна організація з гуманітарного розмінування The HALO Trust. Про особливості роботи демінерів HALO на Херсонщині “Вгору” поговорило з медіаменеджеркою організації в Україні Оленою Шустовою та з керівниками груп нетехнічного обстеження та розмінування Денисом Марченком та Данилом Кудрявцевим.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів