Підтримати нас

Під загрозою підтоплення населені пункти Калинівської громади на Бериславщині

Vgoru
Автор статті
08 червня 2023 09:09
418
Поширити:

Спостерігається підняття рівня води в річці Інгулець, яка впадає в Дніпро внаслідок неконтрольованого витоку води із Дніпра вниз по річищу.

Про це повідомляє очільник Бериславської РДА Володимир Літвінов.

Під загрозу підтоплення потрапили населені пункти Калинівської територіальної громади – селище Калинівське, села Заповіт, Бобровий Кут, Мала Сейдеминуха та Краснолюбецьк. 

Повідомляється, що проїзд не можливий до села Заповіт через підтоплення мосту. Вода впритул підбирається до домівок мешканців.

Нагадаємо, мешканцям, які живуть біля берегів річки Інгулець, варто бути обережними. Інгулець може вийти з берегів і підтопити прибережні населені пункти, особливо село Велика Олександрівка на Херсонщині. Про це застерігає начальник Херсонського обласного центру з гідрометеорології Юрій Кіріяк.

Учора, 7 червня, окупанти обстріляли Одрадокам’янку на Бериславщині фосфорними снарядами. Під ворожим вогнем окупантів також опинилися Бериславська, Новорайська, Новоолександрівська та Тягинська територіальні громади. Серед них – місто Берислав, села Червоний Маяк, Золота балка, Львове, Тягинка та Одрадокам'янка.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ