Підтримати нас

Петиція про звільнення херсонських керівників Прокудіна та Мрочка набрала 25 тисяч голосів

Vgoru
Автор статті
17 липня 2023 15:19
4,630
Поширити:

Петиція про звільнення Олександра Прокудіна з посади голови Херсонської ОВА та Романа Мрочка з посади начальника МВА набрала необхідні 25 тисяч голосів. Тепер її має розглянути Президент Володимир Зеленський.

Про це повідомляється на сайті Офісу Президента.

Петицію 15 травня створила Юлія Грищенкова. Ініціаторка пише про некомпетентність та бездіяльність Олександра Прокудіна та Романа Мрочка. Тому звернулася до людей підтримати її петицію.

"Замість того, щоби вирішувати безпекові та гуманітарні питання міста Херсон та області, вони займаються задоволенням власних інтересів. Обласна та міська військові адміністрації за три місяці від дня призначення так і не змогли забезпечити містян захисними спорудами належної якості та в необхідній кількості. А місце розташування деяких захисних споруд просто викликає збентеження та щире нерозуміння", — пише Грищенкова.

Олександр Прокудін народився в Миколаєві. З 2000 року працював у слідчих підрозділах і відділі професійно підготовки Управління кадрового забезпечення.

З листопада 2015 року обіймав посаду заступника начальника ГУ Національної поліції в Херсонській області.

З 2019 року по лютий 2022 року працював на посаді начальника ГУ Національної поліції Херсонській області.

Перед повномасштабним вторгненням Олександра Прокудіна відсторонили, а потім і звільнили з посади керівника поліції Херсонщини. 

7 лютого 2023 року Зеленський призначив Олександра Прокудіна на посаду голови Херсонської обласної державної адміністрації. Глава держави підписав указ № 67/2023.

Роман Мрочко народився в 1989 році. Закінчив Національну юридичну академію України ім. Ярослава Мудрого. Працював в органах прокуратури з 2011 року.

З вересня по грудень 2014 року був заступником військового прокурора Чернігівського гарнізону Центрального регіону України.

2014 року був заступником військового прокурора Чернігівського і Вінницького гарнізонів, був військовим прокурором Луганського гарнізону сил АТО й заступником військового прокурора Південного регіону.

2019 року Слідчий комітет Росії відкрив проти Мрочка справу за те, що він був причетним до провадження проти російських військових, які 2018 року захопили українські кораблі в Керченській протоці. Роман Мрочко має звання полковника та нагородну зброю від президента України.

2 березня 2023 року Президент призначив Мрочка новим очільником Херсонської міської військової адміністрації. Відповідне розпорядження оприлюднили на сайті президента.

Сьогодні ми писали, що статус Ігоря Колихаєва, міського голови Херсона, якого із червня минулого року російські окупанти утримують у полоні, досі не визначений. Ігор Колихаєв – єдиний міський голова обласного центру в полоні росіян і один із кількох голів місцевого самоврядування, кого досі не звільнили.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ