Підтримати нас

Перевезення військової техніки: під санкції Євросоюзу потрапило незаконне підприємство “Залізні дороги Новоросії”

24 червня 2024 18:57
221
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"

24 червня Євросоюз ввів санкції проти незаконно створеного Росією підприємства “Залізні дороги Новоросії”, створене на окупованих територіях України.

Про це йдеться в рішенні Ради.

29 травня 2023 року російські окупанти захопили й перевели залізниці Херсонської, Запорізької, Луганської та Донецької областей під контроль РФ, йдеться в тексті. 

Рада повідомляє, що мета – це створити альтернативний шлях, який потім можуть використати для транспортування, зокрема російської військової техніки. Аби потім її використати у війні проти України.

“Тому “Залізні дороги Новоросії” матеріально підтримують заходи, які підривають і загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України”, – зазначили в повідомленні.
  • Після створення “Залізні дороги Новоросії” стало відомо, що Росія планує побудувати нову залізничну гілку вздовж узбережжя Азовського моря. Вона мала б з’єднати Крим і Ростовську область.
  • 4 квітня 2024 року в ефірі “Вгору” речник УДА розповів, що окупаційна влада оголосила про фінальні роботи щодо будівництва залізничного сполучення на захоплених Росією територій. Це сполучення, як Кримський міст, який є незаконним об'єктом і має бути знищений.
  • Британська розвідка повідомила, що Росія будує залізницю на окупованих територіях України, аби полегшити собі доступ до захоплених міст.
  • Раніше в ефірі “Вгору” Дмитро Плетенчук розповів, що після спільної операції СБУ та Військово-Морських сил окупаційні війська не можуть у повному обсязі використовувати Кримський міст, є обмеження по вазі. Це дуже важливо для перебігу бойових дій.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів