Підтримати нас

Перестрілка бурятів з чеченцями на Херсонщині: окупанти не бажають іти в наступ

Vgoru
Автор статті
29 квітня 2022 13:56
5,322
Поширити:

В окупованій Киселівці, Чорнобаївської громади, сталася перестрілка між військовими РФ чеченської та бурятської національностей. Про це повідомляє Головне управління розвідки МОУ.

 

Кількість учасників перестрілки склала понад 50 осіб з кожного боку. Точна кількість поранених і загиблих наразі невідома.

У ГУР назвали дві ймовірні причини конфлікту між окупантами. Це небажання бурятів вести наступальні дії, тоді як чеченці взагалі не бувають на передовій і залишаються в тилу в якості «загороджувальних загонів». Їхнє завдання – спонукати підрозділи окупантів до активних дій. Тобто, відкривати вогонь по тому, хто намагається відступати. 

Ще одна причина – нерівномірність розподілу награбованого. Основний «зиск» від мародерства отримують ті ж чеченці.

Водночас на сторінці Чорнобаївської громади у Фейсбук повідомляється про постійні обстріли у Киселівці:

“Пошкоджено мережу електропостачання. З 27 квітня знову відсутнє світло у селі. Через постійні обстріли немає можливості доправити у село продукти, ліки, пенсії”, - йдеться у повідомленні.

У селі 5 осіб зазнали поранень, одна з них померла. Також стало відомо про смерть мешканки Чорнобаївки Лесі Дмитрівни Приліпської, яка напередодні, 28 квітня, отримала травми та втратила багато крові. 

В результаті обстрілів пошкоджені будівлі: сільської ради, амбулаторії, школи, дитячого садка, клубу, ферми, ТОВ «Оса». Посічені від снарядів 36 житлових будинків, пошкоджено майно, автотранспорт.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ