Підтримати нас

Перейменування вулиць не потребує фінансових витрат херсонців

Vgoru
01 березня 2016 02:11
772
Поширити:

Днями міський голова Володимир Миколаєнко підписав розпорядження про перейменування вулиць Херсона у рамках процесу декомунізації в Україні.

Скільки цей процес коштуватиме міському бюджету та херсонцям, чи потрібно обовязково змінювати документи та як перейменування позначиться на приватних підприємствах відповідали юристи та співробітники департаменту містобудування та землекористування Херсонської міської ради.

Скільки коштуватиме перейменування міському бюджету та херсонцям?

«Процес перейменування вулиць у Херсоні не передбачає виділення значних коштів із місцевого бюджету. За рахунок міського бюджету будуть змінені лише таблички на початку та в кінці вулиць, а також інформаційні стенди», - відзначає юрист та громадський діяч Костянтин Капошилін.

За словами міського голови, заміна табличок із назвою - справа декількох десятків тисяч гривень.

Що стосується приватного сектору, то замінювати табличку чи ні - вирішує сам власник.

Як бути із документами на право власності?

Зміна поштової адреси будинку або квартири згідно чинного законодавства не є підставою для того, щоб переробляти свідоцтво на право власності.

Усі документи, які знаходяться на руках у власників, є чинними, і юридичної сили не втрачають.

У випадку продажу майна, його дару чи передачі у спадок, коли людина звертається до реєстраційних органів, місцева влада безкоштовно видає мешканцям довідку про здійснене перейменування, яку нотаріус долучатиме до справи.

У результаті, у витязі з реєстру прав власності вказується колишня адреса, а при оформленні нотаріальних договорів нотаріус, на основі рішення місцевої ради вказуватиме нову.

Так само при зміні назви вулиці не потребують термінового переоформлення документи, видані архітектурою та земельним відділом.


Що означає перейменування для приватних підприємців?


Офіційна зміна назви вулиці не є підставою для визнання будь-яких документів недійсними, тобто не буде становити ніяких проблем ні для державної податкової інспекції, ні для самих підприємців.

Чинним законодавством не передбачено обов’язкового внесення змін до свідоцтва про державну реєстрацію суб’єкта підприємницької діяльності або ліцензію, яку має суб’єкт господарювання, на здійснення певного виду господарської діяльності у разі зміни назви вулиці, номерів будинку.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів