Підтримати нас

Пентагон пообіцяв надати України решту озброєння до кінця року

Автор статті
23 листопада 2019 06:30
674
Поширити:

Україна отримає не передану раніше частину військової допомоги, закладену американським Конгресом в оборонний бюджет США на 2019 рік, протягом наступних кількох тижнів.

Про це з посиланням на речника Пентагону повідомляє "Голос Америки", передає УНН.

"До кінця фіскального року у США, 1 жовтня, Пентагон надав Україні 214 мільйонів доларів із 250 мільйонів, закладених американським Конгресом в оборонний бюджет США на 2019-ий рік. Решта суми буде передана протягом наступних кількох тижнів", - цитує видання речника Пентагону.

Цього тижня чотири сенатори-демократи звернулися із листом до міністра оборони США Марка Еспера, висловлюючи занепокоєння щодо недоотримання Україною усієї суми.

"Це гроші, які мають бути витрачені на критично важливе військове устаткування, щоб захисти Україну. Зараз ми говоримо про 15-20% усіх грошей, які все ще в Пентагоні. Після всієї цієї публічності, важко уявити, що Адміністрація Трампа не дає ці гроші Україні", - сказав один із авторів цього листа сенатор-демократ Дік Дурбін.

Як вказує видання, раніше американський Офіс із менеджменту та бюджету заблокував майже 400 мільйонів доларів військової допомоги Україні – факт, який перебуває в центрі розслідування щодо імпічменту, який ведуть три комітети Палати представників Конгресу США. З них 250 мільйонів проходять через Пентагон, решта – Державний департамент США.

Топ-чиновник Міністерства оборони США Лора Купер, яка безпосередньо опікується питаннями військової допомоги Україні, пояснила, що після того, як 11 вересня була розблокована військова допомога Україні, у Пентагоні невтомно працювали, щоб встигнути надати ці гроші для допомоги українцям. Їм вдалося забезпечити виділення 86% цих коштів до кінця фіскального року, сказала вона у своєму вступному слові під час публічних слухань перед трьома комітетами Палати представників у четвер.

Купер пояснила, що завдяки положенню у бюджетній резолюції, Пентагон зможе забезпечити виділення аналогічної невитраченій суму пізніше, і Україна отримає усю допомогу, яка була закладена у бюджет 2019-го року у межах фонду Ініціатива безпекової допомоги Україні.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ