Підтримати нас

Патрулював, евакуював людей і навіть розвозив хліб: як несе службу в Нововоронцовці дільничий Володимир Шляпін

Vgoru
Автор статті
18 червня 2023 08:47
1,005
Поширити:

Старший дільничний офіцер Бериславського районного відділу поліції Володимир Шляпін із селища Нововоронцовка з перших днів повномасштабного вторгнення Росії волонтерив, займався евакуацією жителів, став до лав місцевого загону оборони та захищав рідне селище.

Про те, як несе службу поліціянт Володимир Шляпін у Нововоронцовці, розповіли на сторінці поліції Херсонської області.

Нововоронцовка жодного дня не була в окупації. ЗСУ відбили на цьому напрямку атаки ворогів та відтіснили їх на кілька кілометрів. За словами Володимира Шляпіна, позиції військ РФ були за 4-5 км від селища, тому вони регулярно його обстрілювали. 

"Я виріс, навчався і працював дільничним у Нововоронцовці, тут мій дім, родина, друзі, спогади і все моє життя. Жодної хвилини не виникало думки поїхати з селища: я б не зміг покинути людей, які мені довіряли, вірили і сподівалися на допомогу. Разом із волонтерами та мисливцями ми патрулювали, під обстрілами возили хліб та продукти, евакуйовували поранених та тих, хто хотів виїхати у безпечніші місця", – ділиться спогадами Володимир Шляпін.

Він згадує, як разом із волонтерами евакуйовував дітей та їхніх батьків, які на світанку прихованими стежками виходили з окупованих територій. Поліціянт їх зустрічав та вивозив, часто під обстрілами.

Селище сильно постраждало від ворожих обстрілів. Російські війська умисно цілили по мирному населенню, накривали вогнем із РСЗВ та артилерії. Будинок дільничного теж пошкодило, розбило дах, вибило вікна та посікло стіни. На дитячому майданчику не залишилося жодного не посіченого снарядами тренажера чи гойдалки, осколки пробивали металеві конструкції наскрізь. Селище обстежували сапери, вилучали фрагменти боєприпасів, на дитячому майданчику знайшли чимало уламків від касетних снарядів, розповідають у дописі.

Володимир Шляпін за допомогою металошукача неподалік від Новоронцовки виявив два схрони з ворожими боєприпасами. Селище і досі обстрілює російська армія. 

"Підтримка від місцевого населення та товаришів по службі дає мені наснагу та сили, бажання робити все задля допомоги нашим жителям, захисту їх від обстрілів та інших загроз. Докладу усіх зусиль, щоб знову побачити рідну Нововоронцовку квітучою, з гарними будинками, усміхненими людьми, безпечними дитячими майданчиками та всім, чим ми жили до війни", – говорить Володимир Шляпін.

Нагадаємо, у Нововоронцовську громаду передали 28 велосипедів від Культурно-громадського центру ШELTER+. 

У Нововоронцовській громаді 14 травня загинуло п’ятеро місцевих жителів через залишену росіянами вибухівку. Наймолодшому загиблому було 27 років, найстаршому – 68.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ