Підтримати нас

Ошукали людей на понад мільйон гривень: поліціянти Херсонщини затримали групу шахраїв

25 червня 2024 07:39
509
Поширити:
Усі фото: поліція

Поліціянти Херсонщини затримали злочинну групу, до якої входили 2 чоловіків і жінка. Вони ошукали українців на понад мільйон гривень. Їм загрожує 8 років позбавлення волі.

Про це повідомили в поліції Херсонської області.

Зазначається, що наразі встановили 50 фактів шахрайства, до яких причетні затримані.

Як розповів заступник начальника ГУНП поліції Микола Вербицький, організатор – раніше судимий 33-річний чоловік. Він долучив 26-річну жінку та 32-річного чоловіка. Також для виведення грошей, затримані використовували банківські картки ще трьох громадян, які погодилися співпрацювати з шахраями за певну плату.

Чоловік розмішував у соціальних мережах оголошення про продаж будматеріалів. Після отримання передплати видаляли пост, а гроші виводили з банківських рахунків та розподіляли між собою. Попередньо вони шукали населені пункти, в яких був великий попит на недорогі будівельні матеріали після пошкоджень будівель внаслідок обстрілів військових РФ або від паводків, зливи. Обов’язковою умовою була часткова або повна передоплата товару, йдеться в повідомленні. 

Відомо, що однією із жертв зловмисників стала мати військового, який загинув у вересні 2022 року, звільняючи правобережжя Херсонщини.

  • У Херсонській області працівники поліції затримали злочинну групу шахраїв, які обманним шляхом отримували гроші через додаток однієї зі служб таксі. Вони причетні до понад 30 епізодів злочинної діяльності та привласнили щонайменше 113 тисяч гривень громадян України.
  • Херсонська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо чоловіка та жінки. Вони ошукали 13 людей на 417 тисяч гривень. Чоловік розміщував оголошення в Інтернеті щодо продажу автівок. Коли отримував за них завдаток, не виходив на зв'язок.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів