Підтримати нас

Основна мета армії РФ – намагатися заволодіти островами, які розташовані по Дніпру

13 жовтня 2024 20:52
139
Поширити:
Фото: Генштаб ЗСУ

На Придніпровському напрямку зросла інтенсивність штурмових атак та кількість обстрілів правобережжя Херсонщини. Наразі основна мета армії РФ – намагатися заволодіти островами, які розташовані по Дніпру.

Про це в етері 24 Каналу розповів речник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук.

За його словами, російські військові дуже активно використовують дрони саме проти цивільного населення. Також вони завдають артилерійських ударів по Херсону, Антонівці та населених пунктах, які розташовані найближче до Дніпра.

“На Придніпровському напрямку інтенсивність штурмових атак зросла. Є інформація про те, що Кінбурнська коса "зарухалася", тому що ворог там перебуває, не дивлячись на втрати, які зазнає після ударів чи рейдів, зокрема ГУР МО України, або артилерійських ударів,” – зазначив Братчук.

Він розповів, що армія РФ хоче знелюдити Кінбурнську косу і потім ще більше активізуватися в цьому напрямку, завдаючи ударів різними видами озброєння.

“Намагаються контролювати ту локацію, де Дніпро впадає в Чорне море. Чи є це підготовкою до наступальних дій? Думаю, що ситуація з'ясується найближчим часом, але ворог сьогодні дійсно активізувався,” – наголосив Сергій Братчук.
  • Упродовж 12 жовтня на Херсонському напрямку російські війська 9 разів штурмували позиції Збройних Сил України (ЗСУ), на Запорізькому напрямку – 1 раз.
  • Речник Сил оборони півдня розповів, що з 7 жовтня військові РФ активізувалися на Херсонському напрямку. Кожен день там відбувається по 5-7 боєзіткнень.
  • Близько 50 тисяч військовослужбовців з інших напрямків російська армія наразі перекинула в Курську область РФ. Своїми діями російське командування послабило свої угруповання на інших напрямках в Україні, зокрема на Запорізькому, Херсонському й Краматорському.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів