Підтримати нас

Оперуповноважений податкової міліції вживав наркотики та пропонував хабар

Автор статті
04 жовтня 2019 08:35
760
Поширити:

Старшого оперуповноваженого відділу організації викриття економічних злочинів оперативного управління обласної фіскальної служби Віктора К. оштрафували та на три роки позбавили права обіймати посади в органах ДФС України.

Віктор «потрапив в поле зору» херсонських працівників поліції  у квітні цього року, з пакунком коноплі біля будинку на вул. Нестерова. Він пояснив, що зберігає її для власного вжитку.

Правоохоронці відкрили провадження за ч. 1 ст. 309 Кримінального Кодексу України (незаконне зберігання наркотичних засобів; в аналогічних справах судді зазвичай призначають мінімальне покарання - штраф від 850 до 1700 грн.).

Під час допиту підозрюваний назвався безробітним, приховав де працює. А коли слідчі з’ясували, що насправді він є лейтенантом податкової міліції, - Віктор запропонував хабар, 500 доларів США, щоб справу закрили.

До кримінальної справи додалась ще одна стаття звинувачення, за ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі, - карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої). А справу взяла під свій контроль військова прокуратура.

Під час передачі хабара Віктора затримали,  суд ухвалив йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, з можливістю вийти під заставу в  134 470 грн.

У результаті лейтенант податкової міліції  пішов на угоду з військовим прокурором Херсонського гарнізону.  З одного боку, Віктор добровільно визнав себе винним у менш тяжкому злочині - у зловживанні впливом (ч. 1 ст. 369-2 КК України, карається від штрафу у розмірі 3400 - 8500 грн., до  двох років позбавлення волі) і погодився на 8500 грн. штрафу.  Але також погодився на додаткове покарання у вигляді позбавлення права обіймати посади в органах Державної фіскальної служби України строком на 3 роки.

Суддя Херсонського міського суду Григорій Смирнов затвердив угоду і вирок вже набрав чинності.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ