Підтримати нас

Оперативна інформація щодо поширення коронавірусної інфекції в Херсонській області

Автор статті
14 квітня 2020 14:51
598
Поширити:

За останню добу на Херсонщині виявлено 7 нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус.

Всі інфіковані раніше контактували з хворими на COVID-19, вони є мешканцями села Ліві Солонці, що в Олешківському районі. Це родина з 5 осіб та ще одна – з 2.

Про це повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук Юрій Гусєв.

6 хворих знаходяться на самоізоляції. Почуваються добре, скарг немає. За ними встановлено щоденний медико-санітарний нагляд.

1 людина госпіталізована у лікарню. Стан її задовільний. Підключення до кисневого та ШВЛ- апаратів не потребує❗️

Вже встановлено коло контактних осіб, яких буде перевірено методом ПЛР.

Всього на 14 квітня в області 41 лабораторно підтверджений випадок COVID-19. З них – одне одужання у Генічеському районі та один летальний випадок в Олешківському.

Наразі область має 380 тест-систем для проведення ПЛР-тестування. Сьогодні отримали додаткову поставку.

За минулу добу силами ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій в області здійснено дезінфекцію 98 об’єктів соціальної сфери та 129 км доріг у м. Херсоні та області.

Цієї неділі православні християни відзначають Великдень. Це велике свято, і ми розуміємо його важливість для вірян. Але цього року ми маємо проявити любов до ближніх та провести свято вдома.

На святкові дні поліція Херсонщини нестиме службу в посиленому режимі. Будуть здійснюватися як автомобільні, так і піші патрулі. Також буде забезпечено чергування біля церков. Прошу сприймати це не як обмеження прав, а прояв турботи про ваше життя і здоров’я.

Місцеве телебачення домовляється про трансляцію великодньої служби. Так, телеканал «Твій+» анонсував трансляцію великодньої служби у храмі Святої Трійці Православної Церкви України, телеканал «UA: Херсон» у прямому ефірі показуватиме служіння у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі, соборі Воскресіння Христового та Римо-Католицькій Церкві в Україні. Всі великодні служби церкви також транслюватимуть на своїх сторінках у соціальних мережах.

Триває робота Єдиного антикризового штабу. Залучається допомога від меценатів, благодійників та громадських організацій. 16 млн 760 тис. грн вже зібрано за підтримки великого, середнього та малого бізнесу. З них залучено 2 млн 960 тис. грн у вигляді продовольчого забезпечення, засобів індивідуального захисту для незахищених верств населення.

Також ви можете відстежувати поширення захворюваності на COVID-19 на Херсонщині за допомогою електронної мапи -

https://khoda.gov.ua/index.php….

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ