Підтримати нас

Окупований росіянами заповідник “Асканія Нова” протримається на українських запасах до кінця літа, – директор Шаповал

Vgoru
07 квітня 2023 06:55
1,215
Поширити:

Захоплений росіянами в березні 2023 року заповідник “Асканія Нова” працює наразі за інерцією. Українські працівники, які там залишилися, продовжують обслуговувати колекції парку. Запасів зернових, заготовлених для тварин, вистачить до кінця літа. Про це в ефірі Медіаплатформи “Вгору” розповів директор заповідника “Асканія-Нова” Віктор Шаповал.

“20 березня 2023 року в заповіднику встановили окупаційну владу. Поки все відбувається згідно з логікою російської пропаганди. Установа рухається за інерцією. Персонал змушений був залишитися в установі, тому що там залишилися тварини, колекції дендропарку, які потребують догляду та обслуговування. Тому на цей момент в Асканії не сталося катастрофи”, – зазначив Шаповал.

Заповідник “Асканія-Нова” під окупацією перебував фактично з першого дня повномасштабного вторгнення. Майже рік установа трималася в українському форматі, – каже директор. Працівники забезпечували моніторинг охоронної території, утримували історичні колекції та вели науково-дослідну роботу. Забезпечували зарплатами персонал. Боргів на сьогодні в заповідника немає.

Повне інтерв’ю з директором “Асканія-Нова” дивіться тут.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ