Підтримати нас

Окупанти приписали собі відновлення пам’ятника радянським парашутистам у заповіднику «Асканія-Нова»

Vgoru
19 квітня 2023 09:21
1,363
Поширити:

Російські загарбники похизувалися, що нібито у заповіднику “Асканія-Нова” «відремонтували пам’ятник загиблим у 1941 році шістнадцятьом радянським десантникам» і запалили там «вічний вогонь». Та насправді пам’ятник і «вічний вогонь» були відновлені ще до захоплення «Асканії-Нової». Про це журналістам Центру журналістських розслідувань розповів законний директор біосферного заповідника «Асканія-Нова» Віктор Шаповал.

“Пропагандисти на телеканалі “Таврія” показали сюжет, в якому стверджували, що «вічний вогонь» на території дендропарку заповідника «Асканія-Нова» нібито згас два роки тому, а труби стали непридатними. Тож окупаційна влада відновила технічну частину меморіалу, для чого використали (тобто, вкрали) матеріали, що зберігались на складах заповідника”, – йдеться в матеріалі Центру журналістських розслідувань.

Законний директор біосферного заповідника «Асканія-Нова» Віктор Шаповал запевнив журналістів, що меморіал був реконструйований ще влітку 2022 року – до того, як його захопили окупанти та призначили там свого керівника.

«Архітектурний ансамбль, до якого входить встановлений у 1969 році меморіальний об’єкт місцевого значення «Пам’ятник загиблим парашутистам» був реконструйований нами влітку 2022 року. Пам’ятник був доглянутий, а для запуску «вічного вогню» потрібно було замінити лише газовий балон і під'єднати до нього шланг”, – сказав Віктор Шаповал.

Також, за його словами, окупанти навіть показали нашу україномовну табличку на меморіалі, що свідчить про те, що він аж ніяк не був забутий українською владою.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ