Підтримати нас

Окупаційній директорці Херсонського обласного художнього музею повідомили про підозру

Vgoru
Автор статті
27 липня 2023 14:30
2,061
Поширити:

СБУ повідомила про підозру окупаційній директорці Херсонського обласного художнього музею Наталії Десятовій у колабораційній діяльності. Їй загрожує ув’язнення на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна.

Підозру опублікували  на сайті офісу Генпрокурора.

За даними слідства, 57-річна Наталія Десятова, обіймаючи посаду директора «Херсонського обласного художнього музею ім. О.Шовкуненка», з 1 березня 2022 року  брала активну участь у пропагандистських заходах, які висвітлювалися ЗМІ, на підтримку РФ та її окупаційної адміністрації.

Так, 10 серпня 2022 року та 3 жовтня 2022 року Десятова як незаконна керівниця «Херсонського обласного художнього музею ім. О.Шовкуненка» надала інтервʼю проросійським ЗМІ з приводу пропагандиських заходів, що мали місце у вказаному приміщенні.

“Висловлювання Десятової в інтервʼю у публікаціях містять висловлювання, зміст яких вказує на поширення в російському та українському інтернет-просторі проросійського дезінформаційного контенту”, — ідеться в тексті підозри.

Раніше на неї наклали санкції США за причетність до розграбування Херсонського художнього музею. Згодом частина незаконно вивезених експонатів з’явилася в Центральному музеї Тавриди в окупованому Сімферополі.

Як повідомляє ЦЖР, до свого призначення Наталя Десятова співала в кафе «Театральне», а також була головою херсонського ОСББ «Мрія-26а».

Нагадаємо, працівники Херсонського художнього музею ідентифікували вже 50 викрадених росіянами картин. Твори мистецтва впізнають по світлинах, зроблених у сімферопольському Центральному музеї Тавриди. Матеріальна вартість викрадених артефактів оцінюється в сотні мільйонів доларів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ