Підтримати нас

Окупаційне міністерство туризму Херсонщини очолив уродженець Челябінська

18 вересня 2024 12:41
183
Поширити:
Сергій Запускалов. Фото: ЦЖР

Окупаційна влада змінила керівника незаконно створеного міністерства Херсонщини. Замість росіянина Сергія Грішина окупаційне відомство очолив інший росіянин, 45-річний Сергій Запускалов. Він з 2003 року жив в Україні.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Зазначається, що попереднього виконуючого обовязки «міністра курортів і туризму» Сергія Грішина востаннє в підконтрольних РФ пабліках згадували всередині серпня й про те, куди він зник нічого не повідомляли.

Новий окупаційний в.о. міністерства Сергій Запускалов до цього був першим заступником голови незаконної адміністрації Каланчацької громади. Зокрема, ще наприкінці липня він опікувався проєктом створення «курорту федерального значення» в занедбаному російськими окупантами курортному селі Хорли, йдеться в матеріалі.

У вересні 2023 року Запускалов брав участь у незаконних виборах у Каланчаку від партії «Єдина Росія». У своїй передвиборчій анкеті вказав, що є домогосподарем і більше ніде не працює. 

За інформацією ЦЖР, Сергій Запускалов – уродженець міста Магнітогорськ Челябінської області Росії. У 2003 році переїхав до України, але зберіг громадянство РФ. 

У 2003 році Запускалов обійняв посаду комерційного директора херсонського приватного підприємства «Проксима», що займалося торгівлею зерном і паливно-мастильними матеріалами. Згодом він став керівником та засновником цього підприємства до його ліквідації у 2008 році.

З 2005 по 2007 роки Сергій Запускалов працював начальником різних відділів філії «Укрсоцбанку», а також заступником і в. о. керуючим філією банку «ПУМБ» у Миколаєві. 

У 2015 році Запускалов як самовисуванець балотувався на посаду селищного голови Чаплинки. Однак його не обрали.

У 2019 році він був директор і засновник херсонського ТОВ «Промсад», що займається вирощуванням ягід, горіхів і інших плодових та багаторічних культур. 

  • На окупованій території Херсонської області судитимуть колишню виконувачку обов'язків міністра молодіжної політики та спорту Ельвіру Вітренко.  Також  зобов’язали сплатити штраф “міністерку праці та соціального захисту” Аллу Бархатнову.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів