Підтримати нас

Оголосили підозру жителю Херсонщини, який працював в окупаційній адміністрації Генічеська

30 вересня 2024 16:56
82
Поширити:
Олександр Ветров
Фото зі сторінки окупаційної адміністрації Генічеська

Слідчі Служби безпеки заочно повідомили про підозру в колабораціонізмі 68-річному жителю Херсонщини Олександру Ветрову. Він обіймав посаду в незаконно створених органах влади Херсонщини.

Про це йдеться в тексті підозри.

За даними слідства, не пізніше березня 2023 року обійняв посаду першого заступника голови незаконно створеної Генічеської військово-цивільної адміністрації. Так він сприяв формуванню та функціонуванню окупаційного органа влади. Окрім цього, він брав участь у заходах щодо підтримки Росії. Зокрема, 24 березня того ж року він взяв участь у заході до “Дня працівника культури” та в турнірі по шахах, які влаштовували російські окупанти.

Також не пізніше червня 2024 року став заступником голови незаконного уряду Херсонської області. На цій посаді він брав участь в профільних заходах, які проходили у РФ. Підозрюваний був відповідальний за виконання ряду указів призначеного Кремлем губернатора Херсонщини в агропромисловій сфері, стверджують правоохоронці.

Чоловіку загрожує від п’яти до десяти років позбавлення волі.

Олександр Ветров народився і місті Старий Драков Брянської області РФ. Зареєстрований у селищі Червоний Маяк Бериславського району Херсонської області.

За даними Youcontrol, Ветров керівник компанії “Екобіотек”, яка займається лісозаготівлею й зареєстрована в Херсоні.

  • Раніше слідчі Служби безпеки України заочно повідомили про підозру в колабораціонізмі 31-річному жителю Генічеська на Херсонщині Вадиму Волошину. У травні 2023 року він став заступником голови окупаційної Генічеської військово-цивільної адміністрації.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів