Підтримати нас

Оголосили підозру жителю Херсона, який обійняв посаду окупаційного директора однієї зі шкіл

24 серпня 2024 08:33
379
Поширити:
Віктор Сметанюк
Віктор Сметанюк. Фото: База зрадників Херсона

Правоохоронці повідомили про підозру в колабораціонізмі жителю Херсона 54-річному Віктору Сметанюку. 

Про це йдеться в тексті підозри.

За даними слідства, не пізніше 24 серпня 2022 року Сметанюк обійняв посаду окупаційного директора школи №41 в Херсоні. 

Він впроваджував стандарти освіти РФ. Зокрема, підозрюваний розміщував символіку держави-агресора у приміщенні захопленого навчального закладу. Також вів документацію російською мовою, набирав працівників, виплачував зарплату в рублях, стверджують правоохоронці.

Окрім цього, він отримав від окупаційної адміністрації підручники видавництва “Москва. Просвящение 2022” та забезпечив їхнє розміщення в навчальному закладі.

Чоловіку загрожують виправні роботи до двох років або арешт до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Віктор Сметанюк – уроджениць села Одрадокам'янка Бериславського району Херсонської області, зареєстрований в Херсоні.

Під час проведення незаконного референдуму щодо приєднання Херсонщини до РФ Сметанюк був головою окупаційної виборчої комісії, яку розташували в захопленій школі №41.

За даними База зрадників Херсона, його дружина Людмила Сметанюк також пішла на співпрацю з окупаційною владою. В окупаційному ЗМІ Херсонщини “Таврія” її підписували, як “начальниця відділу методичного та програмного забезпечення міністерства освіти та науки Херсонської області”.

  • Колишню директорку Новоолександрівського ліцею Генічеського району Херсонщини 54-річну Олену Видру заочно визнали винною в державній зраді. Суд виніс їй вирок у 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів