Підтримати нас

Оголосили підозру жінці, яка працювала в окупаційній виборчій дільниці в Херсоні

22 травня 2024 18:38
297
Поширити:
суд, справи, судовий молоток
Фото: Pexels

Прокурори повідомили про підозру в колабораціонізмі жительці Херсона. Наразі вона перебуває під вартою.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, 65-річна підозрювана працювала в окупаційній «дільничної виборчої комісії», яка діяла на території Корабельного району Херсона. 

У вересні 2022 року жінка зі скринькою для бюлетенів обходила оселі місцевих жителів. Також агітувала їх «голосувати» щодо виходу Херсонщини зі складу України та приєднання до РФ, стверджують правоохоронці.  

Їй загрожує позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі.

  • З 23 по 27 вересня 2022 року під час захоплення Херсонської області окупаційна влада провела незаконний референдум щодо виходу зі складу України та приєднання до Росії. Але окупаційні виборчі дільниці були пусті, а представники нелегітимних комісій у супроводі російських військових обходили будинки місцевих жителів. Окрім цього окупаційні війська викрадали людей. 
  • На засіданні Ради безпеки ООН засудили дії РФ і назвали цей референдум незаконним.
  • Уряд Великої Британії запровадив санкції проти Росії за псевдовибори на окупованих територіях України. Зокрема, під обмеження потрапили окупаційний голова Херсонської адміністрації Андрій Алексеєнко, а також голова незаконної виборчої комісії в Херсонській області Марина Захарова.
Підтримати нас можна тут https://base.monobank.ua/
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів