Підтримати нас

Оголосили підозру двом чоловікам, які працювали в окупаційній службі безпеки

04 травня 2024 15:25
257
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, Медіаплатформа "Вгору"

Слідчі Служби безпеки України заочно повідомили про підозру 35-річному Артему Коломойцю та 41-річному Аскарбеку Киргизову. Вони працювали в незаконно створеній “Державній службі безпеки Херсонської області”.

Про це йдеться у тексті підозри.

У квітні-травні 2022 року представники військових формувань РФ і колишні працівники правоохоронних органів України облаштували незаконну “Державну службу безпеки Херсонської області” в захопленій на той час будівлі в Херсоні за адресою Театральна, 18, стверджують правоохоронці.

Не пізніше квітня-травня цього ж року громадянин України Артем Коломоєць обійняв посаду окупаційного оперуповноваженого в незаконній установі. Водночас не пізніше квітня-липня 2022 року Киргизов працював у цій же установі окупаційним оперуповноваженим відділу контррозвідувального забезпечення та протидії корупції у правоохоронних органах ДСБ Херсонської області, йдеться в тексті.

Підозрювані під час окупації Херсона займалися придушенням руху опору, незаконно ув'язнювали, катували місцевих жителів та змушували їх співпрацювати з російськими силовиками.

Також чоловіки носили з собою автоматичну зброю та ходили у російській формі.

За даними слідства, 28 липня 2022 року Коломоєць та Кригизов разом з іншими людьми провели незаконний обшук у будинку та затримали чоловіка. Його привезли до катівні, яку розмістили в підвалі на вулиці Пилипа Орлика, 15. Цього ж дня близько 12:30 у будинку іншого місцевого жителя також провели обшук і затримали його. Киргизов 4 рази вдарив чоловіка автоматом у тулуб. Їх приковували стяжками до стільців, аби вони не могли рухатися. Крім того, їм не давали їжу та воду, допитували, психологічно тиснули. 29 липня близько 14:00 чоловіків відпустили.

Як йдеться у тексті підозри, Артем Коломієць – уродженець селища Піски Донецької області, фактично проживає в Краснодарському краю, РФ. Аскарбек Киргизов – уродженець міста Душанбе, Таджикистан, зареєстрований в місті Севастополь, окупований Крим.

  • Журналісти “Слідство.Інфо” ідентифікували військових РФ, які били, погрожували зброєю, катували, приєднували електрострум до статевих органів, намагались зґвалтувати та ґвалтували чоловіків в ізоляторі тимчасового тримання в Херсоні влітку 2022 року. Герой фільму “Він Теж” Олег впізнав російських військових, які катували його. Це Рінат Джиганов і Роман Попов.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ