Підтримати нас

Один із найбільш ганебних виступів: Американські політики обурені заявами Трампа в Гельсінкі

17 липня 2018 01:48
176
Поширити:

Американські політики шоковані виступом президента Дональда Трампа, який після зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним не підтримав висновки американської розвідки про російське втручання у вибори, додавши, що Путін "був надзвичайно сильним і переконливим у своєму запереченні".

Лідер демократичної меншості в Сенаті США Чак Шумер назвав "ганебним" виступ Трампа в Гельсінкі. "Президент сам поставив себе над нашою країною", - написав Шумер в мікроблозі Twitter.

За його словами, ще ніколи в історії США президент не захищав противника таким чином, як це зробив Трамп по відношенню до Путіна. Те, що глава Білого дому у питанні про втручання на виборах виступив на стороні Путіна, є, на думку сенатора, бездумним і небезпечним кроком.

Сенатор-демократ Елізабет Уоррен вважає, що "Трамп вкотре використовував міжнародну арену, щоб зганьбити Америку, підірвати віру в наші інститути, послабити наші альянси".

"Росія втрутилася в наші вибори і зробила атаку на нашу демократію. Путіна потрібно притягнути до відповідальності, а не нагороджувати. Ганьба", - написала вона.

Позицію Трампа в Гельсінкі розкритикували і у власній партії.

Сенатор-республіканець Джон Маккейн написав, що "президент Трамп виявився не тільки нездатним, а й не бажає протистояти Путіну".

"Сьогоднішня прес-конференція в Гельсінкі була одним із найганебніших виступів американського президента в історії. Збиток, нанесений наївністю Трампа, його самозакоханістю, помилковим сприйняттям еквівалентності і симпатією до авторитарних лідерів, складно оцінити", - йдеться в заяві, опублікованій на офіційному сайті Маккейна.

Також сенатор додав, що "жоден із попередніх президентів ніколи не принижував себе більш зневажено перед тираном".

На думку сенатора-республіканця, члена комітету з питань збройних сил Ліндсі Грем, виступ президента демонструє "слабкість" США.

"Президент Трамп упустив можливість рішуче залучити Росію до відповідальності за втручання у вибори 2016 року і виступити зі строгим попередженням з приводу майбутніх виборів. Ця відповідь президента Трампа буде розцінена Росією як ознака слабкості і створить більше проблем, ніж рішень", - написав Грем у своєму Twitter.

"Я ніколи не думав, що побачу той день, коли наш американський президент вийде на сцену з російським президентом і звинуватить Сполучені Штати в російській агресії. Це ганьба", - написав сенатор-республіканець від штату Арізона Джефф Флейк на своїй сторінці в Twitter.

"Я категорично не згоден з твердженням, що Росія не втручалася у вибори 2016 року. З усім тим, що я бачив на комітеті розвідки і додаткових звинуваченнях 12 російських офіцерів на минулому тижні, ясно, що це були наміри Росії. Президент Трамп втратив можливість публічно залучити Путіна до відповідальності", - написав член Палати представників США, республіканець Френк Лобіондо.

Підтримати нас можна тут https://base.monobank.ua/
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ