Підтримати нас

Очолив незаконну “Раду депутатів” у Скадовську на Херсонщині: оголосили підозру

13 червня 2024 11:52
245
Поширити:
Юрій Шашкков. Фото: пропагандистський канал

Слідчі СБУ заочно повідомили про підозру в колабораціонізмі 47-річному жителю Херсона Юрію Шашкову.

Текст підозри опублікували на сторінці офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, 19 вересня 2023 року взяв участь в засіданні незаконної першої сесії “Ради депутатів” Скадовська Херсонської області, де його обрали окупаційним головою ради.

Він підписував документи. Також підозрюваний провів реєстрації “Ради депутатів” Скадовська, як юридичної особи за законодавством РФ.

Чоловіку загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.

Як йдеться в тексті, Шашков уродженець міста Чіта, РФ, зареєстрований в Херсоні й зараз проживає в окупованому Скадовську на лівобережжі Херсонщини.

У 2022 році за інформацією пропагандистських каналів, Юрій Шашков обійняв незаконну посаду “начальника управління підтримки молодіжних ініціатив Міністерства молодіжної політики та спорту Херсонської області”.

За даними “Чесно” у 2020 році Шашков балотувався на місцевих виборах до Херсонської районної ради від партії “Херсонці”. Не був обраний. На момент подання заявки працював Директором освітнього закладу “Дитячо-юнацький клуб юних моряків та річковиків із флотилією Херсонської міської ради”.

У 2015 році балотувався на місцевих виборах до Херсонської обласної та міської ради від об’єднання “Самопоміч”. Не був обраний. 

У січні 2014 року став засновником та головою Громадської організації” Фонд адмірала Джона Пол Джонса”.

У 2005 році заснував та очолив ПП “Авто-граф”.

  • Раніше СБУ оголосила підозру у колабораціонізмі 50-річному Сергію Дашковському, який обійняв посаду окупаційного заступника голови військово-цивільної адміністрації незаконного Нижньосірогозького муніципального округу окупованої Херсонської області.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів