Підтримати нас

Ексочільниця незаконної адміністрації Скадовська отримала 7 років ув'язнення

13 квітня 2024 16:06
287
Поширити:
Фото: Evocation.Info

Суворовський районний суд Одеси заочно визнав винною в колабораційній діяльності 39-річну ексочільницю захопленої адміністрації Скадовська Херсонської області Людмилу Хотієнко.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Зазначається, що Хотієнко звільнили зі Скадовської міської ради перед повномасштабним вторгненням армії РФ на територію України. 

За словами свідка, жінка працювала землевпорядницею в Скадовській міській раді. 

“Навесні 2022 року вона приїхала до села Красне Скадовської громади у супроводі військових із балаклавами на обличчі й погрожувала його розстріляти, якщо чоловік не приїде до захопленої міськради. Після цього свідок був вимушений виїхати з окупації”, – йдеться в матеріалі. 
 На своїй посаді Хотієнко підбирала і призначала кадри до захоплених органів влади Скадовська, відкрила пункт видачі документів, займалась проведенням незаконного референдуму щодо приєднання Херсонської області до території РФ, виплачувала матеріальну допомогу від окупаційної влади, проводила пропагандистські заходи.
Жінці інкримінували колабораційну діяльність і заочно засудили до 7 років ув'язнення з конфіскацією майна. Також Хотієнко протягом 10 років заборонили обіймати посади в органах влади.
  • Раніше стало відомо, що Людмила Хотієнко працювала у виконавчому комітеті Скадовської ради, завідувала архітектурним та земельним сектором, а також виконувала обов'язки головного архітектора Скадовська. У 2015 році вона балотувалася до Скадовської міської ради від партії “Батьківщина”, а у 2020 році – від партії “Слуга народу”. Вибори вона програла.
  • Медіаплатформа “Вгору” раніше повідомляла, що восени 2021 року Людмилу Хотієнко звільнили зі Скадовської міськради, через створення в колективі нездорової атмосфери. Ініціатором звільнення був чинний мер Скадовська Олександр Яковлев. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ