Підтримати нас

Так званій “керівниці” Скадовської громади повідомили про підозру в колабораціонізмі

Vgoru
Автор статті
05 листопада 2022 12:20
513
Поширити:

СБУ оголосила підозру в колабораційній діяльності гауляйтерці Скадовської громади Херсонської області людмилі хотієнко. 

Відповідний документ опублікований на сайті Офісу генпрокурора України. 

За даними слідства, колаборантка очолила так звану “військову адміністрацію Скадовської громади”, ініціювала відкриття “пункту прийому документів”, де місцевим жителям видавалися російські паспорти. Також хотієнко брала участь у шабаші під назвою “ми разом з росією” в Скадовську, де підтримала включення Херсонщини до складу рф. 

Наразі їй загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Біографія зрадниці достатньо “цікава”. За даними видання МОСТ, у 1984 році людмила хотієнко народилася в селі Благодатне. За освітою інженер-землевпорядник. Останні одинадцять років працювала у виконавчому комітеті Скадовської ради, завідувала архітектурним та земельним сектором, а також виконувала обов'язки головного архітектора Скадовська. У 2015 році вона балотувалася до Скадовської міської ради від Батьківщини, а у 2020 році – від партії “Слуга народу”. Але, вибори програла. 

Восени 2021 року її звільнили з посади через “створення в колективі нездорової атмосфери”. Ініціатором звільнення був чинний мер міста Олександр Яковлев. Як бачимо, не даремно міський голова їй не довіряв.  

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ