Підтримати нас

Обійняли посади в окупаційній мерії: трьом жителям Херсона повідомили про підозру

19 серпня 2024 18:51
433
Поширити:
Фото: Pexels

Двом жінкам та чоловіку, які під час окупації Херсона погодилися на співпрацю з окупаційною владою, заочно повідомили про підозру в колабораціонізмі.

Про це повідомляє Поліція Херсонської області.



За даними слідства, усі троє фігурантів в червні 2022 року почали працювати в окупаційній військово-цивільній адміністрації Херсонської міської територіальної громади.

36-річний чоловік обійняв посаду незаконного начальника управління правового забезпечення, 42-річна херсонка стала окупаційним директором департаменту бюджету та фінансів, а інша 54-річна жінка – незаконним начальником відділу фінансових установ соціально-культурних відносин і соціальної сфери.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді ув’язнення на строк від п’яти до десяти років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без.

  • Слідчі СБУ заочно повідомили про підозру в колабораціонізмі жителю Чаплинку на Херсонщині 60-річному Володимиру Дрозду.
  • Раніше правоохоронці заочно повідомили про підозру в колабораціонізмі 36-річному жителю Херсона Андрію Семенчеву. Не пізніше червня 2022 року підозрюваний очолив незаконно створене управління правового забезпечення діяльності в окупаційній адміністрації Херсонської області.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів