Підтримати нас

Нові перепони на шляху Громадського бюджету

Автор статті
23 лютого 2019 09:05
695
Поширити:

Пристрасті довкола громадського бюджету в Херсоні продовжуються.

Тоді, як майже у всіх  обласних центрах України мешканці давно беруть участь в розподілі коштів місцевого бюджету через створення проектів для покращення міста (наприклад: озеленення району, облаштування велосипедної доріжки чи нового дитячого майданчику у дворі), в Херсоні депутати досі вирішують, здавалося, вже вирішені торік бюрократичні процедури роботи Громадського бюджету.

Так,  22 лютого Андрій Дмитрієв виніс на сесію міськради питання про скасування цільової програми “Громадський бюджет у місті Херсоні на 2018 – 2022 роки". На його думку,   необхідності в спеціальній цільовій програмі під бюджет участі немає, оскільки у місті діє безліч інших цільових програм. Наприклад, “Програма економічного і соціального розвитку міста Херсона”, звідки можна брати гроші на реалізацію проектів бюджету участі.

Картинки по запросу андрій дмитрієв херсон

Андрій Дмитрієв. 

Фото взято з інтернету.

Також депутат запропонував нове положення про Громадський бюджет, не зважаючи на те, що новостворений Координаційний комітет з питань Громадського бюджету вже почав  роботу за проголосованим більшістю депутатів положенням ще у минулому році. Утім, Андрій Дмитрієв вважає, що за цим положенням не вийде реалізувати жоден громадський проект у цьому році через довгу процедуру погодження депутатськими комісіями проектів бюджету участі. Тому він запропонував прийняти нове положення з коротшою процедурою погодження поданих проектів.

Голова новоствореного Координаційного комітету Людмила Кузьменко сприйняла такі зміни вороже. Під час свого виступу вона заявила, що скасування спеціальної програми для Громадського бюджету ускладнить роботу Координаційного комітету, оскільки деякі проекти можуть не підпадати під жодні цільові програми, що існують. Саме для цього і була створена окрема цільова програма під Громадський бюджет. А нове положення змусить перезапускати роботу Координаційного комітету.

На бік громадськості став і голова депутатської комісії з питань бюджету та фінансів депутат Руслан Рубан. Він вважає, що скасування цільової програми для Громадського бюджету заблокує роботу Координаційного комітету на цей рік, а, може, і на наступний.

Картинки по запросу руслан рубан херсон

Руслан Рубан на першому плані. 

Фото взято з інтернету.

Депутати своїм голосуванням підтримали  голову Координаційного комітету, зберігши цільову програму для Громадського бюджету, в якій передбачено 10 мільйонів гривень на 2019 рік. А Координаційний комітет і далі працюватиме за “старим” положенням.

Утім, Андрій Дмитрієв вважає, що депутати зацікавлені дискредитувати роботу Координаційного комітету та загалом програму бюджету участі у Херсоні.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ