Підтримати нас

Німеччина очікує зниження припливу мігрантів у 2017 році

Автор статті
17 грудня 2017 16:02
649
Поширити:

Міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр заявив, що очікує цього року прибуття в країну менше ніж 200 тисяч мігрантів, у порівнянні з 280 тисячами – в 2016 році. В інтерв’ю газеті Bild am Sonntag, опублікованому 17 грудня, де Мезьєр повідомив, що до кінця листопада Німеччина прийняла близько 173 тисяч мігрантів.

У 2015 році близько 890 тисяч мігрантів, в основному прохачів притулку, прибули до Німеччини, переважно з Сирії й Афганістану. Приплив мігрантів призвів до того, що канцлер Німеччини Анґела Меркель зазнала критики за політику, яка дозволила такій кількості мігрантів і біженців прибути в країну.

Експерти вважають, що спад припливу біженців пов’язаний із закриттям так званого балканського маршруту для прохачів притулку зі сходу, а також з угодою Європейського союзу з Туреччиною.

Туреччина домовилася з ЄС про угоду про припинення доступу незаконних переселенців в Грецію в обмін на те, що ЄС прискорить розгляд заяв Туреччини про безвізові поїздки і членство в ЄС, а також про надання шести мільярдів доларів на допомогу біженцям, повернутим до Туреччини. Незабаром після цього Анкара пригрозила припинити співпрацю, оскільки між членами ЄС і Туреччиною виникла політична напруженість.

Нещодавно Німеччина також надала нові фінансові стимули для заохочення осіб, які шукають притулку, для повернення в країни свого походження. Однак де Мезьєр сказав, що з початку грудня уряд отримав тільки 200 заявок на такі кошти, в основному від осіб з Росії, Іраку й Афганістану. Термін дії цього плану закінчується в лютому.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ