Підтримати нас

Непал посилить вимоги для бажаючих піднятися на Еверест

Автор статті
16 серпня 2019 07:33
697
Поширити:

Влада Непалу вирішила посилити правила видачі дозволів на сходження на гору Еверест і інші вершини Гімалаїв в зв’язку з ростом кількості смертельних випадків.

Як повідомляє Reuters, альпіністів зобов'яжуть пройти підготовку з високогірного сходження і довести фізичну витривалість.

«Альпіністи, які бажають піднятися на Сагарматху [непальська назва Евересту] та інші восьмитисячники, повинні пройти базову і високогірну підготовку для сходження», - йдеться в звіті, який підготувала робоча група, створена урядом Непалу.

У звіті вказується, що перед тим, як отримати дозвіл на сходження на Еверест, альпіністи повинні піднятися хоча б на одну непальську гору вище 6500 метрів. Альпіністи повинні також надати довідку про стан здоров'я і фізичну підготовленість.

У Міністерстві туризму зазначили, що рекомендації робочої групи будуть виконані найближчим часом.

У весняному сезоні під час сходження на Еверест загинули або зникли безвісти 11 альпіністів - дев'ять на непальській стороні і двоє на тибетській.

За сезон, який тривав кілька тижнів в травні, Непал видав 381 дозвіл на сходження на гору Еверест, що призвело до скупчення людей в так званій зоні смерті, де рівень кисню дуже низький. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ