Підтримати нас

Немає світла, води, газу та зв’язку: ситуація в окупованій Каховці на Херсонщині

Вгору
25 березня 2024 11:14
721
Поширити:

З 22 березня в окупованому місті Каховка Херсонської області відсутні електроенергія, водопостачання, газ і мобільний зв’язок.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Зазначається, що окупаційна влада неспроможна відновити інфраструктуру і звинувачує українську сторону. У сусідніх громадах також спостерігаються перебої з газом та світлом. 

“На другий день блекауту в суботу, 23 березня, у наших рідних, сусідів і знайомих розрядилися всі телефони. Зв’язку немає, його можна зловити лише на верхніх поверхах деяких багатоповерхівок. Але люди йти туди бояться, бо багато квартир захопили російські військові. Їсти всі готують у дворі. Представники окупаційної влади нічого не пояснюють і коли відновлять подачу світла та газу не говорять”, – розповіли ЦЖР жителі Каховки.

Журналісти пишуть, що наявність цих проблем підтвердив окупаційний губернатор Херсонщини Володимир Сальдо. За його словами, причиною проблем стали нібито обстріли з боку ЗСУ 22 березня.

У регіоні знищені газорозподільчі пункти, електропідстанції та інші захоплені об’єкти, окупаційна влада планує розпочати ремонт зруйнованого газорозподільчого пункту лише 25 березня.

  • Раніше стало відомо, війська РФ на лівобережжі Херсонщини проводять рейди по селах та знищують антени на подвір'ях місцевих жителів.
  • У звіті Інституту вивчення війни йшлось про те, що незаконна влада встановила 17 тисяч 735 комплектів супутникового телебачення «Руський мир», які охоплюють понад 80 відсотків окупованої території Херсонської області. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ