Підтримати нас

НАЗК знайшов недостовірні дані в декларації депутата Херсонської обласної ради

16 вересня 2024 07:42
777
Поширити:
Олександр Гордієнко. Фото: Херсон. Громада. Ініціатива

Національне агенство з питань запобігання корупції (НАЗК) перевіряло щорічну декларацію депутата Херсонської обласної ради Олександра Гордієнка за 2022 рік. Встановлено, що він вказав неточних і недостовірних відомостей на 10 мільйонів 41 тисячу 733 гривні 97 копійок, що перевищує 500 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Про це йдеться в довідці №372\24 про результати перевірки.

Зазначається, що Гордієнко не зазначив відомості про земельну ділянку в селі Шляхове Бериславського району Херсонської області. Станом на 2022 рік її вартість перевищує 1,8 мільйона гривень. 

Також не задекларував земельні ділянки в селі Раківка, вартість на жовтень 2019 року становила 610 тисяч гривень.

Не зазначена земельна ділянка за територією Шляхівської сільської ради, яка належить дружині Гордієнко. Її вартість на липень 2017 року становить 640 тисяч 500 гривень.

Олександр Гордієнко – депутат Херсонської обласної ради VIII скликання (2020-2025 років) від Політичної партії "Нам тут жити!"".

Член постійної комісії з питань архітектури, транспорту, будівництва та житлово-комунального господарства, тарифної політики та взаємодії з підприємствами енергетичної галузі.

За даними Youcontrol, він очолює фермерське господарство “Гордієнко”. Також є керівником громадської організаціїʼ “Асоціація фермерів та приватних землевласників Херсонської області”.

  • “Вгору” писала про декларації чотирьох чинних народних депутатів у Верховній Раді, обраних від Херсонської області: Вікторії Вагнєр, Володимира Іванова, Сергія Козира та Павла Павліша. Виявилося, у трьох з них немає власних автівок та власного житла в Києві.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів