Підтримати нас

Найстрашніші наслідки – це травмування дитини. Правоохоронець про обов'язкову евакуацію з примусом із Херсонщини

Vgoru
Автор статті
18 листопада 2023 12:20
717
Поширити:

Законом передбачена відповідальність за невиконання батьківських обов'язків адміністративним кодексом і за невиконання батьківських обов'язків, які призвели до отримання травми або загибелі дитини за кримінальним кодексом.

Про це повідомив у прямому ефірі Медіаплатформи “Вгору” начальник відділу комунікації Головного управління Національної поліції в Херсонській області Андрій Кований.

Він додав, що не хочеться лякати дорослих тюрмою. Наразі головний інструмент – це роз'яснення, аби батьки усвідомили, що діти мають бути у безпеці.

Кований зазначив, що майже кожного дня поліціянти разом із представниками місцевої влади та соціальними працівниками проводять роз'яснювальну роботу, показують де буде жити родина, розповідають, яка матеріальна допомога передбачена.

“Наша задача зробити так, щоб дорослі самостійно зробили відповідні висновки та зрозуміло, що дітей треба вивезти у безпечне місце. Діти, так само як і будь-які інші громадяни, мають свої права. І вони навіть дещо ширше, ніж права дорослої людини”, – сказав Андрій Кований.

Начальник відділу комунікації наголосив, що задача поліції – взяти дитину з дорослим, який супроводжує або сім'єю та відвести з точки А в точку Б.

Він розповів, що для перевезення людей застосовують спеціалізовані броньовані транспортні засоби. Також для дітей мають бронежилети, броньовані шоломи, які захищають від уламків і куль. 

“Потім передаємо дитину, батьків волонтерам або представникам влади, які надалі вже їх доправляють до тих місць, де вони будуть проживати, допомагають з облаштуванням і так далі”, – додав Андрій Кований.

Нагадуємо 23 жовтня ухвалили рішення про примусову евакуацію родин із дітьми з 23 населених пунктів Херсонщини. Її проведуть із Бериславського, Каховського, а також Херсонського районів.

Більш детально про те, як відбувається примусова евакуація родин із дітьми на Херсонщині, читайте в матеріалі журналістки “Вгору” та дивіться інфографіку.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ