Підтримати нас

Найбільше пошкоджено та зруйновано медзакладів у восьми областях України, серед яких Херсонська 

15 жовтня 2024 17:00
63
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"\один із медзакладів Херсона, який потрапив під обстріл армії РФ

Через атаку військових РФ на території України 1 тисяча 673 медзакладів пошкоджено та 223 – зруйновано. Найбільше пошкоджених медзакладів на Харківщині, Донеччині, Миколаївщині, Київщині, Чернігівщині, Дніпропетровщині, Херсонщині та Запоріжжі.

Про це йдеться на сторінці Міністерства здоров'я України.

Зазначається, що окупаційні війська пошкодили 226 автівок екстреної медичної допомоги та 263 – знищили.

“Отримати вичерпну інформацію щодо ступеня руйнування лікарень на окупованих територіях наразі неможливо”, – додають у Міністерстві. 

Також стало відомо, що в різних областях України повністю або частково відновлені 887 медзакладів, що розташовані на деокупованих територіях. Це ті будівлі, які зазнали незначних пошкоджень: вибиття вікон, знищення покрівлі, пошкодження фасаду.

  • На території України 1 тисяча 657 медичних закладів пошкоджені, 220 – не можна відновити. Найбільше зруйновані заклади на Харківщині, Донеччині, Миколаївщині, Київщині, Чернігівщині, Дніпропетровщині, Херсонщині та Запоріжжі.
  • Через обстріли окупаційними військами Бериславського та Херсонського районів протягом 11 жовтня пошкоджений медичний заклад та житлові будинки.
  • 16 серпня в Станіславі Херсонської області окупаційні війська вдарили з дрона поблизу автівки “швидкої”.
  • На правобережжі Херсонщини військові РФ поцілили в бюро судово-медичної експертизи (СМЕ). Поранених і загиблих серед працівників немає.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів