Підтримати нас

Надрукували перший каталог до 20-річчя Музею сучасного мистецтва Херсона: коли відбудеться презентація

30 червня 2024 15:49
238
Поширити:
каталог Музей сучасного мистецтва Херсон
Фото: Музей сучасного мистецтва Херсон

До 20-річчя Музею сучасного мистецтва Херсона надрукували перший каталог “Зміст” із найпотужнішими проєктами, які були за всі роки існування цього простору.

Про це “Вгору” повідомила сокураторка виставки «Вас вітає музей сучасного мистецтва. Херсон» та каталога «Зміст» Ріна Храмцова.

5 липня о 18:30 у Львівському муніципальному мистецькому центрі, Львів, вул. Стефаника, 11 відбудеться презентація книжки.

За її словами, на кожному розвороті розмістили проєкт, фото, опис та посилання на сайт.

Водночас Ріна Храмцова розповіла, що книжка була готова до друку ще два роки тому. Її планували презентувати 5 березня 2022 року. Але через російське вторгнення херсонські типографії припинили роботу й тому все відклали на невизначений час.

“«Зміст» – не просто каталог з переліком робіт, це фіксація унікального для Херсона культурно-мистецького явища, це важливий і вагомий проєкт для історії сучасного мистецтва України”, – додала координаторка.

Вона зазначила, що засновник Музею сучасного мистецтва Херсона В’ячеслав Машницкий. Він був рушійною силою цього МСМХ. Концептуально та ідеологічно спрямував його діяльність. 

Сторінка музея в інстаграмі: @moca_kherson

  • До 15 липня у Львівському муніципальному мистецькому центрі триватиме виставка  “Вас вітає Музей сучасного мистецтва, Херсон 2002-2022” присвячена до двадцятиріччя МСМХ. Вона є хронологічною репрезентацією ключових проєктів від заснування локації до окупації міста.
  • Херсонський художник В’ячеслав Машницький зник трохи менше ніж за місяць до деокупації Херсона. 18 жовтня 2022 року про зникнення художника на своїй сторінці у Facebook повідомив друг Машницького Олександр Євстаф'єв. Спочатку він написав пост із проханням знайти Славу, зазначивши, що востаннє його бачили на Потьомкінському острові під Херсоном. Але за декілька годин у коментарях Олександр додав, що на дачній ділянці В’ячеслава знайшли сліди крові, перевернутий стіл і пропажу човна марки Дніпро.
  • В’ячеслав Машницький пішов по стопах свого батька, здобув професійну художню освіту, став членом Спілки художників України. Його квартира, яка перетворилась на мистецький майданчик – разом з Ігорем Платоновим, також сином знаного художника, організував тут Галерею Союз Спадкоємців/02, то Музей сучасного мистецтва.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів