Підтримати нас

На засіданні Ради оборони Херсонщини ухвалили низку рішень. Що відомо

Автор статті
17 листопада 2023 13:54
731
Поширити:

На засіданні Ради оборони Херсонщини 17 листопада ухвалили низку рішень. Зокрема про заборону продажу алкоголю в деяких громадах та фільмування “прильотів”, посилили заходи щодо порушників комендантської години та ухилянтів від військової служби тощо.

Про це повідомив голова ХОВА Олександр Прокудін.

На засіданні Ради оборони Херсонщини ухвалили:

  1. Мобільні групи, які виявляють і нищать російські безпілотники, отримають необхідне обладнання. 
  2. У Чорнобаївській громаді створять модульне містечко для жителів області, які втратили домівки. 
  3. Заборонять продаж алкоголю в 160 населених пунктів, що розташовані у 30-км зоні від Дніпра. Обмеження не поширюється на Херсон, Зеленівку, Степанівку та Чорнобаївку.
  4. До Херсона не зможуть потрапити військові, які не виконують бойові завдання на території Херсонської громади. Винятком можуть бути військові, які проживають у місті, перебувають у відрядженні, відпустці або лікуються. 
  5. Поліція ретельніше перевірятиме чоловіків на блокпостах, чи не проігнорував військовозобов'язаний отриману раніше повістку.
  6. Заборонили публікацію фото та відео, за якими можна точно визначити місце російського “прильоту”.
  7. Запровадять більш суворі заходи впливу на порушників комендантської години. 

Нагадаємо, з 15 березня дозволили торгівлю алкогольними напоями на об'єктах гуртової, роздрібної торгівлі та ресторанного господарства з 10:00 до 15:00.  Олександр Прокудін тоді говорив, що рішення ухвалили на місяць із метою покращення економіки регіону.

Згодом термін дозволу на продаж алкоголю в Херсонській області пролонгували на один місяць – до 15 травня 2023 року. Рішення ухвалила Рада оборони.

На минулій Раді оборони Херсонської області 14 вересня ухвалили рішення щодо зміни комендантської години та оголосили обов'язкову евакуацію родин із дітьми.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ