Підтримати нас

На Херсонщині відремонтували зрошувальну систему: скільки гектарів полів забезпечать поливом

06 вересня 2024 20:20
346
Поширити:
Скриншот із відео ОВА

У серпні цього року відремонтували  дюкер   напірний трубопровід для постачання рідини   Інгулецької зрошувальної системи, який зруйнували російські військові, коли відступали з правобережжя Херсонщини у 2022 році.

Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Він стверджує, що це дозволить забезпечити поливом три тисячі гектарів полів у цьому році. У 2025 році – збільшаться у вдвічі.

Допомогли відремонтувати UNITED24 та її донора ТОВ “АВТ Баварія Україна”, а також військовослужбовцям 18-го окремого мостового батальйону 1-ї окремої бригади імені князя Лева Державної спецслужби транспорту.

За словами Прокудіна, також у Херсонській області запускають дощувальну машину українського виробництва. Вона зрошуватиме 70 гектарів земель. Упродовж цього місяця планують запустити півдесятка подібних установок.

  • Станом на серпень 2024 року на деокупованій території Херсонської області через спеку аграрії втратили близько 20% врожаю баштанних культур.
  • На правобережжі Херсонщини зернових та зернобобових культур фермери зібрали з площі 73,8 тис. га та намолотили 189,9 тис. тонн. З них пшениці з площі 48,6 тис. га зібрали 131,56 тис. тонн, ячменю з площі 20,8 тис. га – 52,28 тис. тонн, гороху з площі 3,86 тис. га – 5,76 тис. тонн.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів