Підтримати нас

На Херсонщині припинили нецільове використання земельних ділянок вартістю 41 мільйон гривень

Автор статті
18 квітня 2024 08:20
179
Поширити:
Фото: Іван Мойсієнко

На Херсонщині за втручання прокуратури припинили нецільове використання земельних ділянок площею понад 190 гектарів та вартістю 41 мільйон гривень.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

Зазначається, що позови від держави отримали ТОВ (Товариство з обмеженою відповідальністю) та фізична особа, які на територіях Новоолександрівської та Високопільської громад Херсонської області користувалися земельними ділянками з порушенням вимог законодавства.

“Прокурори встановили, що під виглядом укладення договорів про спільну діяльність для проходження виробничого навчання та виробничої практики, землі навчальних закладів фактично використовувались у комерційних цілях”, – пише прокуратура.

Прокуратура звернулася до суду через порушення Земельного Кодексу України та Закону України “Про оренду землі”, щодо надання земельних ділянок з порушенням вимог чинного законодавства, а саме не за освітнім призначенням.

У процесі розгляду справи відповідачі самостійно припинили дію спірних договорів та повернули земельні ділянки.

  • Нещодавно правоохоронці повідомили про підозру очільниці одного з департаментів Херсонської ОВА, власнику та керівнику приватного товариства, які організували технічне обстеження об'єктів, що пошкоджені через обстріл окупаційними військами.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ