Підтримати нас

На Херсонщині через російську агресію загинули 43 дитини та понад 100 – отримали поранення

04 червня 2024 12:16
193
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"

Станом на 4 червня 2022 року за понад 2 роки повномасштабного вторгнення РФ на Херсонщині загинули 43 дитини, 152 – отримали поранення.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

За інформацією начальника Херсонської МВА Романа Мрочка, в Херсоні три сім'ї втратили своїх дітей через збройну російську агресію. Також у Херсонській громаді 51 дитина – отримала поранення.

З початку повномасштабного вторгнення РФ, згідно з даними Національної поліції України, в країні через російську агресію 550 дітей загинуло, 1368 – отримали поранення, 2014 – зникли безвісти, 19 546 – депортовані до Росії.

Як повідомив Омбудсман Дмитро Лубінець, з 2014 року внаслідок війни Росії проти України загинуло щонайменше 790 дітей.

4 червня – Міжнародний день безневинних дітей — жертв агресії. Також в Україні – це День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України.

  • Завідувач хірургічного відділення Херсонської дитячої обласної клінічної лікарні Володимир Маліщук розповів журналістці “Вгору”, що з початком повномасштабної війни характер роботи хірургічного відділення змінився: якщо до війни в основному займалися захворюваннями та вродженими вадами, побутовими й автодорожніми травмами, то зараз у нас додалися ще воєнні травми, мінно-вибухові травми.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів