Підтримати нас

На Херсонщині армія РФ завдала удару по греко-католицькій парафії. ФОТО

18 вересня 2024 10:54
99
Поширити:
Усі фото: RISU

У Новорайську Херсонської області 15 вересня під обстріли армії РФ потрапила місцева греко-католицька парафія та приміщення волонтерської організації Карітас.

Про це повідомили на сторінці релігійно-інформаційної служби України RISU, з посиланням на священника Олександра Більського.

Поранених і загиблих серед працівників та волонтерів немає.

За його словами, були пошкоджені приміщення, де розташований ХАБ парафія Мучеників Макавейських м. Берислав Херсонської області та осередок Карітас Берислав української греко-католицької церкви.

Також пошкоджені два автомобілі, які використовувалися для розвезення допомоги та перевезення людей з інвалідністю.

Окрім цього, частково знищена гуманітарна допомога, яка була в приміщенні. 

  • У ніч на 15 вересня окупаційні війська з авіації атакували Новорайськ Бериславського району Херсонської області. Внаслідок цього пошкоджені будинки місцевих жителів та амбулаторія. 
  • 1 липня російські військові скинули 3 вибухівки з дрона на церкву у Зміївці Херсонської області. Унаслідок цього пошкоджено дзвіницю, покрівлю та вікна.
  • 14 червня 2024 року російські військові атакували з дронів село Зміївка Херсонської області, згоріла Німецька Євангелічно-лютеранська кірха святого Петра і Павла. 
  • 19 травня в Херсоні російські військові поцілили в храм Покрови Пресвятої Богородиці Православної Церкви України. 5 квітня внаслідок авіаудару по Зміївці Херсонської області пошкоджений Храм Архистратига Михаїла ПЦУ. 7 березня близько 16:00 під час обстрілу Херсона один зі снарядів влучив у Свято-Духівський кафедральний собор. У ніч на 5 березня під час обстрілу Білозерської громади російські снаряди влучили в Благовіщенський жіночий монастир Херсонської єпархії.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів