Підтримати нас

На виборчому окрузі № 183 фейкові листівки вводять виборців в оману

Автор статті
14 липня 2016 15:54
663
Поширити:

Спостерігачі ОПОРИ зафіксували на території виборчого округу №183, де пройдуть проміжні вибори до парламенту 17 липня, масову розклейку листівок, які носять неправдивий характер і вводять виборців в оману.

Так, з’явилась листівка, на якій зображений Володимир Миколаєнко, Херсонський міський голова, міститься емблема Партії «Батьківщина» і салоган: «Ми в силах встановити справедливі тарифи. Голосуй за Володимира Миколаєнка». Як відомо, Херсонський мер не балотується на цих виборах. Але у виборчому бюлетені буде інший Миколаєнко – Володимир Володимирович: народився 18 вересня 1963 року в селі Музиківка Білозерського району Херсонської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта професійно-технічна, налагоджувальник, ПП "Комплектавтодор", безпартійний, проживає в селі Степанівка міста Херсона, судимість відсутня, самовисування: https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=914&pf7201=15002

Така листівка дезорієнтує виборців, дає хибну інформацію щодо кандидата. Вихідних даних на листівці немає.

Подібного характеру розклеєні по округу і листівки, в яких згадується прізвище Одарченко і йде текст: «Одарченко обменял вас на кресло главы областного совета и снялся с выборов».

Як ми повідомляли раніше, у списку зареєстрованих кандидатів на проміжних виборах у 183-му виборчому окрузі спочатку було два Юрія Одарченка – Юрій Віталійович (висування від Партії «Батьківщина») та Юрій Григорович (самовисування). Але згідно рішення ЦВК від 05.07.2016 Юрій Григорович був знятий з реєстрації у зв’язку із заявою про відмову балотуватися. https://www.oporaua.org/321-rehiony/khersonska/42862-kherson-tsvk-skasuvala-reestratsiyu-odnogo-z-odarchenkiv

У даній листівці, використовуючи ситуацію з двійниками у списку кандидатів та зняттям одного з кандидатів з перегонів, намагаються заплутати виборців, ввести в оману. На листівці немає вихідних даних.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ