Підтримати нас

На викраденому українському зерні з окупованих територій РФ заробила близько мільярда доларів

16 вересня 2024 16:22
206
Поширити:
Фото: Getty Images

Починаючи з 2022 року за приблизними даними Росія продала викраденого з окупованих територій України зерна на близько 800 мільйонів доларів.

Про це пише Економічна правда з посиланням на The Wall Street Journal.

Журналісти розповідають, що в першій половині 2024 року РФ відправила 15 кораблів з 81 тисячею тонн пшениці з окупованого Маріуполя до Туреччини.

Точну комерційну вартість викраденої агропродукції визначити складно. Але, за словами заступника міністра сільського господарства Маркіяна Дмитрасевича, з 2022 щонайменше 4 мільйони тонн зерна з окупованої частини України продали на міжнародних ринках за близько 800 мільйонів доларів.

“Повідомляється, що більшість викраденого експортували маленькими кораблями або по землі. Загальна вартість вкраденого росіянами зерна може сягати 6,4 мільярда доларів”, – пише видання.
  • У серпні 2023 року стало відомо, що урожай, який зібрали на окупованій частині Херсонщини, активно вивозять через кримські порти. Як зазначалось, окупаційна влада використовувала портову інфраструктуру Криму для вивезення награбованого зерна з Херсонщини та Запоріжжя.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів