Підтримати нас

На телеканалах показали фільм про рятувальників: працювали в перші дні деокупації Херсона

16 червня 2024 07:15
225
Поширити:
Скриншот із трейлеру фільму "Форма вогню"

15 червня на телеканалах України відбулась прем’єра документального фільму “Форма вогню”, що розповідає про роботу рятувальників Хмельницького гарнізону, які працювали в Херсоні.

Про це йдеться на сторінці ДСНС України.

Стрічка розповідає про роботу надзвичайників під обстрілами в Херсоні в перші дні деокупації.

Скриншот із трейлеру фільму

“Про втрати та біль у великій родині рятувальників”, зазначають у дописі.

 У трейлері до фільму розповідається про один із випадків ліквідації наслідків загоряння в багатоповерхівці:

“Листопад 2022 рік. Через російський обстріл почалася пожежа в одному із житлових будинків. 6 поверхів горить, люди задихаються. В той час не було достатньо техніки, щоб загасити вогонь. Відступаючи з міста (ред. російські окупанти) вкрали пожежні автомобілі та обладнання. Рятувальники (ред. поспішають на допомогу) без захисту органів дихання”. 

Скриншот із трейлеру фільму

Автори проєкту – генеральний продюсер Костянтин Дєтковський, режисер Вас Київський, оператор Володимир Кратінов, виконавчий продюсер Вікторія Кратінова, сценаристи Вас Київський і Майк Маккі.

  • 19 січня 2024 року вийшов трейлер документального фільму «Форма вогню». Стрічка розповідає про зведений загін ДСНС, який розчищає херсонські дороги від знищеної російської техніки, розбирає завали зруйнованих будинків унаслідок обстрілів, рятує з-під них людей та тварин.
  • У Києві відбулася прем’єра документального фільму “Форма вогню”. На прем’єрному показі стрічки були керівництво ДСНС, т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв, знімальна група, головні герої фільму, їхні колеги з різних регіонів України.

Підтримайте незалежну журналістику. Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів