Підтримати нас

На старт! Увага! ГогольFEST!

Автор статті
03 вересня 2021 07:44
1,321
Поширити:

Фестивальні події розпочинаються сьогодні, 3 вересня, екскурсіями по місту о 10.00, але фактично Dream ГогольFEST стартував з моменту пресконференції напередодні. Серце фестивалю, Urban CAD, ще перебуваючи у процесі трансформації, зібрав організаторів для спілкування з пресою.

Основна ідея цьогорічного заходу — ідея об’єднання (або, як полюбляють казати останнім часом - синергії). Це і колаборація двох фестивалів — ГогольFESTу і “Мельпомени Таврії” (вони не просто розпочинаються в один день, а й мають спільну “родзинку” — унікальну подію “…30 із 40…”, яка відбудеться один-єдиний раз в Олешківських пісках), і об’єднання навколо нього гілок місцевої влади, і не тільки.

Для Херсона, де багато років між міською та обласною владою постійно пробігала чорна кішка, така співпраця і досі сприймається як дещо неймовірне. Фестивальні події надихають представників влади до ще більш тісної взаємодії, і це не може не радувати.

Усе об’єднується — і влада, і бізнес місцевий, і креативна тусовка, і громадяни, волонтери, — розповідає координатор і головний амбасадор ГогольFESTу у Херсоні (він же депутат херсонської міськради) Віталій Бєлобров. — Це проєкт єднання, коли немає розділу: це міська влада, а це обласна влада, а це культура — усі працюють на єдиний результат. І хочеться, щоб цей фестиваль пройшов ще крутіше, ніж перший.

Віталій Бєлобров

Буде цікаво, незвично, круто!” - упевнений заступник голови Херсонської ОДА Андрій Шибаєв, він вважає, що в культурному плані ця подія є масштабною не тільки для нашої області, а й для всієї країни, що такі заходи корисні для розвитку туризму та є рекламою для нашого регіону. Тож обласна влада другий рік підтримує і обіцяє підтримувати ГогольFEST, цьогоріч фестивалю активно допомагає і місто, а також давній партнер — USAID.

Директор ГогольFESTу Макс Демський не перестає радіти співпраці з херсонським театром і вважає, що в Україні дуже мало державних театрів, які можуть пишатися своїми сучасними постановками.

Макс Демський

Кураторка візуальної програми Олена Афанасьєва із захватом зустріла ідею співпраці з командою художників, які працювали на інших ГогольFESTах. І озвучила основну тему візуальної програми — відчуття крихкості того, що відбувається, звідси і назва — “Кришталь і бетон”. Кому цікаво — розповість на кураторських екскурсіях.

Програмний директор Анна Басова, окрім презентації головних фестивальних подій розповіла про екскурсії-сторілівінг, які об’єднують Херсон з іншими містами. Це ідея кураторки освітньої програми Анастасії Євдокимової — запросити різні творчі особистості, щоб вони знайшли у херсонській архітектурі якісь зв’язки з іншими українськими містами. Така собі екскурсія, наприклад, Маріуполем — по Херсону. Якщо цікаво - шукайте екскурсії-сторілівінг!

А загалом, цікавинок і яскравинок ГогольFEST пропонує ціле море, головне - не потонути в цьому розмаїтті заходів. І дотримуватись усіх карантинних умов. Організатори наголошують, що створили всі умови для того, щоб зберегти життя і здоров’я людей.

Фото Олександра Корнякова

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ