Підтримати нас

На ринку в Херсоні стався конфлікт між чоловіком, ТЦК та поліціянтами: що відомо? ОНОВЛЕНО

04 червня 2024 21:17
1,002
Поширити:
Скриншот: відео із соціальних мереж

Анонімні пабліки оприлюднили відео з ринку, що розташований у Корабельному районі Херсона. На ньому один із чоловіків сперечається із людьми у поліційній та військовій формі.

На відео також видно, що чоловік кидає щось у поліціянтів, а потім намагається вирватись із їх рук. Люди, які були на ринку в цей час відштовхують правоохоронців, кидають в них овочі.

У коментарі “Вгору” начальник зі служби з громадськістю Херсонської ТЦК Сергій Мінкін повідомив, що до чоловіка призовного віку підійшли працівники Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, щоб перевірити військово-обліковий документ. У відповідь він почав показувати нецензурні жести: 

“Чоловік вступив у конфлікт із представниками ТЦК, потім підійшли поліціянти, яких він почав ображати”.

За словами Мінкіна, він отримав раніше повістку (уточнення: для оновлення своїх облікових даних) у Кропивницькому.

Оновлено. В поліції повідомили, що 23-річний чоловік не підлягає мобілізації за віком. А його мати перешкоджала перевірці документів:

“Жінка вкусила за руку поліцейського. Користуючись моментом, чоловік втік”.

Вона нестиме кримінальну відповідальність за фактом нападу на поліціянта. 

Триває слідство. 

  • 11 квітня Верховна Рада ухвалила закон про вдосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби, виключивши з документа норму про демобілізацію. Президент підписав Закон 16 квітня, 17 квітня в офіційному парламентському виданні «Голос України» опублікували його текст. Закон набирає чинності з 18 травня 2024 року.
  • 18 травня набув чинності оновлений Закон про мобілізацію. Військовозобов'язані, призовники та резервісти зможуть оновити свої дані у застосунку “Резерв+”.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів