Підтримати нас

На правобережжі Херсонщини жодного худобомогильника не затопило – обласна Держпродспоживслужба

Автор статті
14 червня 2023 11:12
1,619
Поширити:

На правому березі Херсонщини жоден худобомогильник не потрапив у зону підтоплення, який стався внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС, – запевняє директор Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Ігор Шапран.

Яка ситуація на лівому березі, очільник служби не може прокоментувати, адже інформація відсутня через окупацію цієї частини регіону.

Але, загалом, за словами Ігоря Шапрана, небезпечні тільки поховання тварин, яки загинули (або забиті) від сибірки. Інші худобомогильники не містять загрози розповсюдження інфекційних хвороб.

Довідково:

Сибірка (Anthrax, сибірська виразка) – це небезпечна інфекційна недуга, що може передаватися від тварин до людей. Найлегша – шкірна форма, коли на тілі з’являється виразка, що дуже швидко чорніє, нагадуючи кольором антрацит, звідки й назва хвороби. Друга – легенева, нагадує важку пневмонію. І третя – септична, коли за кілька днів іде зараження крові в усьому організмі, що може призвести до летального наслідку.

Найбільш сприйнятливими до сибірки є корови, кози, вівці, коні, віслюки й травоїдні дикі тварини, менш сприйнятливі – свині. Зараження тварин відбувається двома шляхами – харчовим або трансмісивним (передачею збудника від хворих до здорових тварин).

Джерело збудника інфекції для людини – саме хворі тварини.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ