Підтримати нас

Школярі на окупованій Херсонщині вивчають українську мову раз на тиждень як факультатив

24 травня 2024 12:24
244
Поширити:
Фото: Громадське радіо

Українську мову в школах на окупованій території Херсонської області вивчають один раз на тиждень як факультатив.

Про це у коментарі “Вгору” розповів заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов.

Окупаційний голова Херсонщини Володимир Сальдо повідомив, що на окупованій території Херсонської області із понад ста шкіл начебто у 44 школах учні з 1 по 4 клас вивчають українську мову як предмет.

За його словами, наразі нібито спостерігається зниження цікавості до вивчення української мови у дітей та їхніх батьків.

Також він додав, що в середніх та старших класах не вивчають українську мову взагалі.

У коментарі “Вгору” голова Комітету виборців України в Херсонській області, політолог, краєзнавець Дементій Білий повідомив про те, що більшість дітей на лівобережжі Херсонщини розмовляли українською мовою. Наразі окупаційна влада позбавляє права їх вивчати цей предмет у школах.

  • Заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов розповів, що російські окупанти виділяють великі ресурси на роботу з підлітками. Один із напрямків – це “військово-патріотичне виховання”.
  • Політолог та краєзнавець Дементій Білий зазначив, що російські окупанти забороняють вивчати дітям українську мову та книжки. Крім того, створили в Скадовську в захопленій школі музей “СВО” та змушують писати дітей листи військовим РФ.

Підтримайте незалежну журналістику. Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів