Підтримати нас

На окупованій Херсонщині незаконна влада відкрила пам’ятник Ушакову

05 серпня 2024 16:52
726
Поширити:
Фото: Радіо Свобода "Новини Приазов'я"

5 серпня на окупованій території Херсонської області та в ще семи містах РФ незаконна влада відкрила пам’ятники Федору Ушакову. 

Про це йдеться в окупаційному ЗМІ Херсонщини “Таврія”.

Зазначається, що нібито для відкриття навмисно обрали дату, коли Ушакова канонізувала Російська православна церква.

Його бюст встановили в окупованому Скадовську. 

У коментарі “Вгору” політолог, краєзнавець Дементій Білий розповів, що Ушакова канонізували на початку 2000-х років. Також він зазначив, що встановлення пам'ятників на окупованих територій – один із проявів мілітаризації у політиці Росії. 

“У Херсонській області (ред. російські окупанти) створюють меморіальні місця, аби закріпитися не тільки фізично, а й духовно”, – додав він.
  • Кореспонденти “Вгору” розповідали про міфи “величності” та “значущості” імперських чиновників та воєначальників у розвитку Херсона —  Потьомкіна, Суворова, Ушакова. Дореволюційна та радянська пропагандистська історіографії виділяли “значущість” флотоводця Ушакова, який начебто будував Херсон та “врятував” його від чуми.
  • 14 червня в окупованому селі Ольгине Горностаївської громади Херсонської області незаконна влада відновила пам’ятник Леніну.
  • 12 червня у селі Михайлівка Скадовського району Херсонської області, незаконна влада відкрила реконструйований “пам'ятник воїнам СВО”. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів