Підтримати нас

На окупованій території Херсонщини 400 грамів вершкового масла продають майже за тисячу рублів

24 жовтня 2024 20:58
276
Поширити:
Фото: ЦЖР

В окупованому Генічеську Херсонської області в магазині «АБЦ» 400 грамів масла жирністю 82,5% продають по 999,9 рубля (приблизно 500 гривень). В іншому магазині цей же товар коштує 735 рублів (приблизно 367 грн).

Про це повідомляють журналісти “Центру журналістських розслідувань”, з посиланням на російські та окупаційні медіа.

У матеріалі йдеться, що пачка масла в 180 грамів жирністю 72,5% коштує в Генічеську  299,9, і 379,9 рубля залежно від виробника.

Зазначається, що захоплені російськими окупантами маслозаводи на ситуацію не впливають. Вартість їхньої продукції теж продовжує зростати.

Високі ціни на вершкове масло обурюють навіть авторів окупаційних каналів Херсонської області. Вони пишуть, що захоплення переробних підприємств командою Володимира Сальда та Віталія Булюка ніяк не вплинуло на збільшення кількості товарів та їхньої доступності для покупців. Адже тут масло виробляли також заводи в селищі Каланчак Скадовського району і селищі Чаплинка Каховського району, йдеться в повідомленні.

  • Призначений Кремлем незаконний голова Херсонщини Володимир Сальдо заявив, що бізнесменам, які негативно ставляться до РФ, не повернуть підприємства, розташовані в регіоні.
  • Російські компанії, пов'язані з чеченською родиною Ісаєвих – одного з найближчих соратників батька лідера Чечні Рамзана Кадирова Ахмата причетні до вивезення з окупованої частини Херсонської області близько 5 тисяч тонн українського ріпаку у 2023 році.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів