Підтримати нас

На Міжнародному кінофестивалі в Чехії представлять фільм українського режисера, який зняли на Херсонщині

Vgoru
Автор статті
16 червня 2023 12:46
579
Поширити:

На Міжнародному кінофестивалі в Карлових Варах (Чехія) представлять український фільм режисера Романа Бондарчука "Редакція". Фільм знімали на території Херсона та області. Фестиваль проходитиме з 30 червня до 8 липня.

Про це повідомляє Суспільне Культура. 

"Редакція" — пригодницький фільм, у якому добро протистоїть злу в ході розслідувань, погонь, стрілянини й пошуку правди. Зйомки тривали з липня до листопада 2021 року в Херсоні та області.

За сюжетом, молодий науковець Юра випадково стає свідком підпалу лісу. Він несе фотографії підпалювачів до редакції місцевої газети, щоби розголос у ЗМІ допоміг викрити злочинців, але, за збігом обставин, залишається працювати журналістом.

Головну роль у фільмі грає Дмитро Багненко — непрофесійний актор і журналіст “Вгору”. Ми висвітлювали, як проходили зйомки фільму “Редакція”.

У категорії Works in Progress змагатимуться 11 фільмів за нагороди загальною вартістю 100 тисяч євро.

Роман Бондарчук, який зрежисував фільм, ще й сценарист, та монтажер художніх та документальних фільмів. Артдиректор кінофестивалю «Docudays UA». У 2016 році його документальна стрічка «Українські шерифи» була висунута від України на премію «Оскар». Роман Бондарчук народився 1982 року в Херсоні.

Раніше ми писали, що переселенці з Херсона виловили на одеському пляжі візантійську амфору та передали її до Херсонського обласного краєзнавчого музею. Вони на одеському пляжі рятували прісноводних черепах. І раптом побачили незвичну посудину, що наближалася до пляжу. Виловивши її з води, Юрій Пословський – історик за фахом – зрозумів, що це візантійська амфора.

Херсонський художній музей ім. О. Шовкуненка показав картини про будівництво Каховської ГЕС, які викрали російські загарбники. Усі ці твори викрадені з колекції музею росіянами на початку листопада 2022 року та незаконно вивезені до анексованого Криму. Найімовірніше місце їхнього перебування — Центральний музей Тавриди в Сімферополі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ