Підтримати нас

На лівобережжі Херсонщини окупаційна влада назве виборчу дільницю на честь Стремоусова

Vgoru
Автор статті
12 грудня 2023 09:01
587
Поширити:

На захоплених РФ територіях Херсонщини, окупаційна влада назве одну із виборчих дільниць під час виборів на честь колаборанта Кирила Стремоусова.

Про це повідомляє проросійське видання.

"Виборча комісія Херсонської області вважає важливим увічнити пам'ять Кирила Сергійовича в символічному жесті та назвати одну з виборчих дільниць його ім'ям", – йдеться в тексті, зі слів незаконної голови виборчої комісії Херсонської області Марини Захарової.

Кирило Стремоусов із початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України підтримав окупаційні війська. Під час окупації Херсона він очолив об’єднання колаборантів “комітет порятунку за мир та порядок”, а у вересні минулого року отримав російський паспорт. За даними окупаційної влади, Стремоусов загинув у ДТП 9 листопада 2022 року.

18 жовтня український суд визнав винним Стремоусова в колабораційній діяльності та державній зраді. Його засудили до довічного ув'язнення з конфіскацією майна.

Раніше Захаровій повідомили про підозру за організацію голосування в окупованих районах Херсонщини на початку вересня 2022 року.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ