Підтримати нас

На Київському тижні критики покажуть стрічку “Редакція”, яку знімали на Херсонщині

22 вересня 2024 16:05
66
Поширити:
Скриншот із трейлеру фільму "Редакція"

На Київському тижні критики, який відбудеться із 17 по 23 жовтня, покажуть стрічку “Редакція” Романа Бондарчука. Фільм знімали на Херсонщині.

Про це йдеться на сторінці фестивалю.

Зазначається, що показ відбудеться у межах програми “Фокус: Україна – Нідерланди”. 

“Шість прем’єр сучасних хітів українського та нідерландського кіно. Куратори фестивалю обрали для програми три стрічки, які найкраще дають уявлення про стан нідерландського кінематографа. З іншого боку, команда кінокритиків з Нідерландів обрала три фільми, що відображають український кінопроцес, із його жанровими та авторськими пошуками”, – зазначили у програмі фестивалю. 

Пригодницький фільм “Редакція” знімали у 2021 році в Херсоні та області, зокрема й на Олешківських пісках на лівому березі Дніпра.

До програми також увійшли такі стрічки: 

  • «Сірі бджоли» режисера Дмитра Мойсеєва;
  • «День як день» Романа Блажана;
  • «Молоко» режисерки Стефані Колк;
  • «Коли ми програли німцям»  – coming-of-age драма нідерландця Ґвідо ван Дріла;
  • «Солодкі мрії» – робота боснійки та резидентки Амстердама Ени Сендіяревич.

Абонемент на “Київський тиждень критики” можна забронювати ТУТ.

  • Київський тиждень критики –  міжнародний кінофестиваль, що створений із метою ознайомлення українських глядачів із найкращими новими фільмами, обраними професійними українськими кінокритиками. До програми фестивалю входять фільми з лайн-апів головних світових кінофестивалів цього року, а також стрічки, що мали значний вплив на історію кінематографа або присвячені визначним діячам кіномистецтва.
  • 9 лютого презентували міжнародний трейлер фільму “Редакція”. 16 лютого відбулася світова прем’єра стрічки на Берлінському міжнародному кінофестивалі. 10 квітня – у чеському місті Градець-Кралове.
  • У Чехії покажуть стрічку “Редакція” українського режисера Романа Бондарчука у межах кінофестивалю “Finále Plzeň”, який проходитиме з 20 до 25 вересня.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів